Як все розпочиналось

Давним-давно… десь так наприкінці жовтня 2016 року… 🙂

Насправді ні.

Проект Світ Громад як окрема сутність і екосистема інструментів для розвитку громад розпочався 6 січня 2016 року з одного телефонного дзвінка. Тоді такі собі Михайло Войтович та Тарас Тимчук говорили про несправедливість буття про те, що стандартне бачення розвитку громад і впровадження реформ в країні загалом – це щось важке й занудне. Можливо тому мало хто хоче цим займатись?

А тут іще курс з ігрофікації Пенсильванського університету… і пішло-поїхало.

Ми собі подумали, якщо є Worl of Tanks, то чому б не створити World of Communities? І створили… Зараз це інтернет-середовище, в якому можуть конкурувати, співпрацювати та просуватись усі об’єднані громади Укрїни – woc.org.ua.

А от наприкінці жовтня зародилась (і зараз вже знаходиться у видавництві) настільна гра “Світ Громад: Акселератор”.

29 листопада ми провели офіційну презентацію і публічну гру в рамках V Форуму організаційного розвитку громадянського суспільства. Отримали перші відгуки та замовлення (до речі, поки іще діє акційна ціна – то можна купити гру на 500 гривень дешевше).

А цей блог спеціально задуманий для того, щоб обговорювати інструменти розвитку громад, що використовуються у грі, моделювати цікаві сценарії розвитку громад, вивчати поведінку та взаємини різних соціальних ролей та груп, ділитись успішними кейсами використання гри.

Долучайтесь, будемо робити впровадження реформ цікавішим.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.