Чому гра «Світ Громад» має бути в кожній бібліотеці: 10 аргументів

Враження від вебінару “Симуляційні настільні ігри на допомогу бібліотекарю”, який провели Тарама Козицька, директорка Хмельницької міської бібліотечної системи, майстриня гри Світ Громад, та Наталя Гарасівка, керівниця Київського офісу Світу Громад.

З грою-тренінгом «Світ Громад» Ваша бібліотека зможе:

  1. Стати ближчою і потрібною для молоді, яка виросла у гаджетах і не розуміє для чого потрібні бібліотеки;
  2. Пережити катаклізм і вижити в цьому турбулентному світі. Глобальні кризи та катаклізми стали сьогоодні буденним явищем. Якщо у вашій громаді раптово зникне електроенергія, а з нею – інтернет та Google, в яке місце треба буде бігти, щоб відновити повноцінну роботу громади? Правильно –  у бібліотеку, де зібрані структуровані знання про те, як влаштований цей світ і як цими знаннями скористатися без додаткових технічних пристроїв. А гра «Світ Громад» як інтерактивний посібник з громадобудівництва не вимагає ні інтернету, ні електроенергії, тому органічно впишеться у топ 10 ресурсів, які мають бути завжди у доступі в бібліотеці на випадок чорного дня.
  3. Запропонувати нові інтерактивні послуги для громади, в основі яких гра “Світ Громад”: «Клуб настільних ігор», «Діагностуємо сімейні стосунки», «Виявляємо таланти та кадровий потенціал у громаді», «Діалог поколінь», «Емоційне перезавантаження для вчителя», «Знайомство з інструментами розвитку громади», «Тренуємо громадянські компетененції», «Політичні праймеріз у громаді: шукаємо гідних кандидатів», «Генеруємо ідеї проектів для розвитку громади», «Турнір гри «Світ Громад»
  4. Отримати фахівця – «Майстра гри «Світ Громад», який вмітиме виявляти та досліджувати потреби громади, організовувати інтерактивні освітні заходи і стане незамінною людиною у громаді;
  5. Мати постійний доступ до фахівців з усієї України. Разом з грою Ви купляєте точку доступу до спільноти майстрів гри – більше 100 сертифікованих майстрів з усіх куточків України, спеціалістів з розвитку громад та неформальної освіти. Треба ідею для проекту? Треба партнерів для проекту? Треба написати проект для громади? Як вирішити ту чи іншу задачу? Можете гуглити, і не факт, що знайдете, а можете зробити запит у «Світ Громад» і є висока ймовірність отримати дуже практичку відповідь. І не одну.
  6. Легко переконувати керівництво міста у доцільності постійної підтримки чи модернізації бібліотеки.
  7. Легко і швидко забезпечити формальні показники відвідуваності бібліотеки. Вам треба 500 відвідувачів у місяць? З грою Світ Громад Ви легко зможете забезпечити половину цього показника.
  8. Стати тренажерним залом для прокачування актуальних навичок 21 століття: вміння вирішувати складні задачі, критичне мислення, креативність, співпраця, кооперація. Жодна інша інституція у громаді цього не зможе надати.
  9. Отримати вдячних відвідувачів, емоційних заходів, поваги у громаді та додатковий дохід!
  10. Бути сучасною, актуальною, потрібною, центром життя громади і її мозком.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.