Кращий проєкт з використанням ігор та ігрофікації в сфері освіти дорослих

15 жовтня Українська асоціація освіти дорослих розпочинає прийом заявок на VI Загальноукраїнський конкурс проєктів у сфері освіти дорослих. Новинка цьогорічного конкурсу – спеціальна номінація “кращий проєкт з використанням ігор та ігрофікації”, що проводиться спільно з Світом Громад.

Мета конкурсу полягає у тому, щоб сприяти розвитку освіти дорослих в Україні та популяризувати її, стимулювати професійну взаємодію провайдерів освіти дорослих, сприяти об’єднанню зусиль, обміну досвідом і поширенню кращих практик та ініціатив, спрямованих на формування суспільства, що навчається протягом життя. Конкурс організовує Громадська спілка «Українська асоціація освіти дорослих» за підтримки Представництва DVV International в Україні. 

Цьогоріч конкурс буде проводитися за чотирма номінаціями: 

  • кращий проєкт з професійного навчання та перекваліфікації;
  • кращий проєкт громадянської освіти;
  • кращий проєкт, спрямований на особистісний розвиток людей;
  • кращий проєкт з використанням ігор та ігрофікації (це спеціальна номінація, що проводиться спільно з ТОВ «Світ Громад»).

У кожній номінації конкурсна комісія визначає переможців (перше, друге, третє місця та гран-прі).

Конкурсна комісія оцінюватиме проєкти за такими критеріями, як:

  • проєкт є актуальним саме в цьому році і саме в поточних умовах;
  • проєкт є актуальним саме для цієї цільової аудиторії та у відповідному регіоні;
  • проєкт є інноваційним, впроваджує інструменти/ технології/ методологію навчання, які не впроваджувалися раніше або впроваджувалися вкрай обмежено;
  • проєкт є соціально значущим, він, окрім іншого, вирішує суспільні проблеми;
  • у проєкті є чітко визначеними і зрозумілими мета та завдання;
  • заходи (активності, етапи) проєкту відповідають за своїм змістом поставленій меті;
  • проєкт передбачав взаємодію між урядовими та неурядовими (в т. ч. бізнесовими) інституціями;
  • проєкт містить потенціал для продовження та масштабування;
    проєкт є оригінальним/унікальним і не схожим на інші;
  • проєкт є масовим з точки зору кількості залучених учасників, організаторів та волонтерів.

Учасниками конкурсу можуть стати провайдери освіти дорослих, зокрема, усі зацікавлені державні та недержавні установи, які працюють у сфері освіти дорослих або громадяни (ініціативна група громадян).

Для участі у конкурсі приймаються освітні проєкти або окремі періоди (етапи) проєктів, які були повністю реалізовані провайдерами з 1 листопада 2021  року до 31 жовтня 2022 року. Учасники можуть подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій. 

Конкурсна пропозиція складається державною мовою або мовою, яка використовувалася під час реалізації проєкту. Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу. 

Прийом заявок на конкурс триватиме з 15 жовтня до 15 листопада 2022 року. На початку грудня конкурсна комісія оприлюднить перелік переможців. Переможці отримають дипломи та спеціальну нагороду від організаторів, а також зможуть презентувати свої проєкти на щорічних Загальних зборах Української асоціації освіти дорослих. Усі учасники матимуть сертифікати участі.

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно тільки зареєструвати Ваш проєкт, заповнивши гугл-форму за цим посиланням

Нагадуємо, що цьогоріч організаційна команда та члени Правління УАОД внесли зміни до Порядку проведення конкурсу. Ознайомитися з ним можете за цим лінком.

Також на початку листопада ми проведемо зумінар, під час якого потенційні учасники отримають відповіді на запитання щодо подання заявок та інших аспектів конкурсу.

У разі, якщо виникнуть додаткові запитання, пишіть менеджерці з організаційних та технічних питань УАОД Анастасії Андрєєвій на пошту boiko@uaod.org.ua.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.