Українська гра-тренінг “Світ Громад” – найкращий проект у сфері громадянської освіти для активізації громад у країнах Східного партнерства

4-6 жовтня 2019 року в Батумі (Грузія) проходив EENCE Summit 2019. На Саміті були присутні представники організацій, що працюють у сфері громадянської освіти з України, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Молдови, а також експерти із Великої Британії, Швеції та Німеччини.  В рамках саміту українська гра-тренінг “Світ Громад” отримала нагороду у категорії  “Найкращий проект у сфері громадянської освіти для активізації громад”.

Що це значить?

По-перше, це визнання. Як це не дивно, але мало хто любить бути першим в чомусь новому. Тепер можна з впевненістю говорити, що гра “Світ Громад” пройшла випробування часом і довела свою ефективність у сфері громадянської освіти. Тепер усі, хто повірили у нас на старті, точно знають, що інвестували у якісний продукт. А усі, хто ще не скористався ігровими технологіями для згуртування громади – зможуть придбати собі не “щось інноваційне”, а визнаний у світі, перевірений на практиці інструмент.

По-друге, буваючи за кордоном, ми часто запитуємо в людей, скільки в їхніх країнах вкладають грошей у підготовку свідомого громадянина. Суми вражають (по-перше тим, що там ці суми відомі). Це від однієї тисячі доларів до 70 тисяч в залежності від країни. Світ Громад, дає можливість здешевити громадянську освіту до 115 гривень на одного свідомого та активного громадянина. Це в кілька сот разів дешевше ніж традиційні методи: тренінги, семінари, конференції. А все за рахунок того, що запакований в коробку з настільною грою підручник з громадянської освіти не потребує тренера. Більше того, тренером для своєї громади чи окремої спільноти може стати кожен власник гри.

Михайло Войтович, CEO Світ Громад

Довідка

EENCE – це мережа інституцій та експертів, мета якої – сприяння обміну та розвитку знань, навичок і цінностей в сфері громадянської освіти в регіоні країн Східного партнерства. Мережа EENCE була створена в 2015 році в рамках Мережі NECE. Ідея полягає в тому, щоб створити платформу для довгострокового обміну цілями, темами, форматами, поточними потребами і проектами, а також завданнями, що стоять перед громадянською освітою в окремих країнах.

Гра-треніг “Світ Громад” – настільна гра в жанрі кооперативної стратегії. Форма – соціальний симулятор.  Гра задумувалась і розроблялась як інструмент автоматизації навчання (в тому числі і самонавчання) для людей, яким не байдужі громади, в яких вони проживають. Це відповідь на стандартні та нецікаві підходи до розвитку громад і впровадження реформ.

Які задачі вирішує: 

  • діагностує команди та персонал
  • допомагає виявити неформальних лідерів у колективі
  • розвиває навички командної роботи
  • формує культуру підприємництва
  • знайомить з інструментами розвитку громади
  • сприяє залученню та інтеграції мешканців громади
  • моделює можливі сценарії розвитку громади

В чому фішка гри?

Гра-тренінг “Світ Громад” дозволяє автоматизувати і масштабувати навчання в сфері громадянської освіти  – формувати актуальні ціннісні установки, поведінкові моделі, навички 21 століття. Вміле та системне використання гри-тренінгу для у малих містах громад, що прагнуть розвитку, ламає стереотипи про управління громадою, дозволяє виявляти та залучати внутрішні інвестиції для власного розвитку (від $400 000 і більше)

Факти про гру:

  • Понад 150 міст та ОТГ в Україні вже використовують “Світ Громад” для власних цілей
  • Кожен четвертий молодіжний центр в Україні використовує “Світ громад”
  • При регулярному використанні (принаймні 1 раз на тиждень), один примірник гри може охопити близько 260 гравців на рік.
  • 71,83% гравців “Світ громад” зазначили, що завдяки грі покращили здатність ширше дивитись на проблему
  • Понад 50% гравців – це люди від 36 до 50 років. Світ Громад в першу чергу використовується як інструмент громадянської освіти дорослих. 

ТОВ “Світ Громад”
“Світ Громад” досліджує, розробляє, впроваджує ігрові рішення для розвитку спільнот, бізнесу, вирішення комплексних суспільних завдань, де освіта є основним фактором успіху. 

Ключові компетенції:

  • розробляємо симуляційні ігрові тренажери, які відтворюють реальні бізнес-процеси і поточну реальність
  • діагностуємо організаційні системи, команди, знаходимо “чорні діри” або точки внутрішнього росту 
  • стимулюємо досвід живої (офф-лайн) взаємодії
  • розробляємо рішення для зміни дисфункціональних патернів за допомогою моделювання реальних ситуацій в ігровому форматі
  • зсуваємо парадигму про “нудне навчання”

Контакти ТОВ Світ Громад: м.Луцьк, вул.Гаврилюка, 1, тел. (099) 776-555-1, game@worldofcommunities.org, http://market.woc.org.ua 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.