Світ Громад: coopetition – що нового: життєві обставини

Почнемо трішки привідкривати завісу над тими новинками, що увійшли у новий реліз Гри «Світ Громад: coopetition» (і навіть в дечому зумовили саме такий випуск).

Менше життєвих обставин

Ми зменшили кількість карт в колоді обставин з 96 до 72. З одного боку це ніби-то зменшує інваріантність розвитку подій. Та насправді ми вирішили уникнути (зменшити імовірність) випадків однобокого везіння або не везіння гравців. Постійне невезіння може де мотивувати (особливо тих, хто грає вперше), а от таке ж везіння створює умови за яких кооперація не сильно й потрібна. Звісно, на коротких сценаріях такі імовірності зберігаються досить реальними і зовсім їх не уникнути (що корелює з реальністю при розгляді процесів на коротких дистанціях чи малих цифрах).

Більше життєвості обставин

Ми прибрали деякі обставини, що виглядали штучними або виявились не надто зрозумілими гравцям. Натомість додали випадки, які більше впливають загалом на всю громаду а не лише на когось персонально. Наприклад тепер уся громада штрафуватиметься на один пункт привабливості, якщо хтось з гравців «припаркується на газоні» або «вивезе сміття у лісопосадку».

Діти «наше всьо»!

Тепер «багатодітні» гравці не лише викликатимуть повагу (і жаль) але й приноситимуть привабливість своїй громаді. Як і раніше (нікуди тут не дітись) діти додаватимуть тиску на бюджет гравця та громади. Але що не зробиш заради майбутнього?!

Тепер можна втратити все

Ми ризикнули і впровадили в гру можливість збанкрутувати – втратити все майно. Звісно, це рідкість але громаді буде не легко, адже доведеться витягувати колегу з боргової ями (якщо він чи вона цього заслуговує).

І тут, раптово, ми вирішили ризикнути вдруге і впровадили в гру можливість «померти» (покинути гру достроково). Звучить страшно?! Але таке воно життя… і є шанс що громада зможе (якщо захоче і матиме необхідні ресурси) врятувати гравця.

—-

В наступних публікаціях: про конкуперацію, розвиток благодійництва, оновлені ролі та посилений вплив навичок і не тільки.

P.S. Триває акція попереднього замовлення! Якщо Ви замовите та оплатите «Світ Громад: coopetiotion» до 14 березня включно – отримаєте ваучер на безкоштовне проходження он-лайн курсу «Майстер Гри» з сертифікацією. Залишити замовлення можна тут game.woc.org.ua.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.