Кейс. Підприємці.

9 грудня 2016 року ми пограли у Гру Світ Громад на запрошення Тренінг-центру ЕГО (м.Луцьк). Усі учасники гри (щоб не сказати “гравці”) в житті є підприємцями, які і володіють бізнесом і самі ж у ньому працюють.

  • Для гри обрали сценарій середньої тривалості – Побудова Самодостатньої Громади.
  • Кількість гравців: 5.
  • Тривалість партії: 2:30.

Основні відкриття:

  1. Слабке відчуття ігрової ролі. Або скоріше – дуже сильний вплив реальної соціальної ролі підприємця на стиль гри. Обрані ролі, практично жодним чином не вплинули на прийняття ігрових рішень. Підприємці завжди залишаються підприємцями.
  2. Миттєве відчуття вигоди від кооперації. Такого швидкого результату досі не було жодного разу. Буквально з 2-го раунду гри – повним ходом позичались один у одного гроші для якомога швидшого відкриття своєї справи усіма гравцями, особливо безробітними і з низькими поточними доходами. Ніхто не хотів чекати “коли настане момент”, а намагався вирішити свої і громадські фінансові питання якомога раніше.
  3. Бажання підтягнути матеріальний стан інших. Усі відразу усвідомили, що соціальні утриманці “тягнуть громаду вниз”. Тому навіть “Пенсіонеру” скинулись на невеличке підприємство, щоб заробляв більше і платив податки.
  4. Готовність збільшити свої витрати заради інших. Очевидно, що без росту купівельної спроможності громадян – бізнес зупиняється в своєму розвитку і зникне мотивація відкривати нові підприємства, нарощувати доходи і платити податки просто не стане з чого.
  5. Відсутність конкуренції за пост мера. Мера відразу обирали, виходячи з його найбільш прийнятних в тій чи іншій ігровій ситуації копетенцій.

З веселого:

В якийсь момент у нас у грі був “Священик”, який втративши основну роботу, підпрацьовував барменом у власному барі.

За столом була лише одна жінка і вона двічі (і тільки вона) з колоди життєвих обставин (а там 96 карт) витягнула карту “Народження дитини”. Довелось “скинутись” щоб допомогти їй відкрити свій Готельчик аби прогодувати велику сім’ю.

Відгуки:

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.