#ГраСвітГромад – інструмент роботи в сфері національно-патріотичного виховання дітей і молоді

18 серпня 2017 року Київський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та вiйськово-патрiотичного виховання» за пiдтримки Департаменту освiти i науки КМДА провів круглий стiл на тему: «Партнерська взаємодiя державних ocвітніx установ мicта Києва та громадських організацій у нацiонально-патрiотичному вихованнi молодi».

Питання для обговорення:

  1. Нормативнi документи з національного та військово-патріотичного виховання молоді
  2. Ознайомлення з планом роботи вiддiлу нацiонального та вiйськово-патрiотичного виховання Закладу на 2017 -2018 навчальний pік.
  3. Винесення на обговорення пропозицiй вiд громадських об’єднань щодо спiльної органiзацiї та проведення мiських та Всеукраїнських заходiв нацiонально-патрiотичного спрямування.

Світ Громад запропонував використовувати власну розробку симулятор «Гра Світ Громад» у якості інструменту формування свідомого громадянина/ки та розвитку громадянських компетентностей молоді в рамках виконання Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки:

  • навчання лідерству, формування культури підприємництва, залучення до роботи громади, моделювання розвитку громади.
  • вміння аргументувати та відстоювати свою позицію;
  • ухвалювати аргументовані рішення в життєвих ситуаціях та діях військовослужбовця в сучасному загальновійськовому бою;
  • співпрацювати в колективі, вносити свою частку в роботу групи для вирішення проблеми відносно вивчення та впровадження статутних положень про військову дисципліну, внутрішній порядок у військовій частині, правил поведінки військовослужбовця;
  • виконувати громадянський обов’язок у межах місцевої громади та держави загалом;
  • ефективно спілкуватися, долати стереотипи, робити свідомий вибір та діяти відповідально;
  • ухвалювати ефективні індивідуальні та колективні рішення, оцінювати їх вплив на окремих індивідів та цілі спільноти;
  • Фінансова грамотність, через вміння робити фінансові розрахунки, податкова культура, через вміння контролювати використання спільних коштів, суспільна культура, через вміння робити свідомий суспільний вибір.

Команда Світ Громад готова надати необхідну консультативну, методичну підтримку установам, які зацікавлені у впровадженні ігрових можливостей Гри Світ Громад у навчальний виховний процес.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.