#ГраСвітГромад була презентована у Чаплинці у рамках програми DOBRE

Оксана Глєбушкіна, директорка ГО “Громадський центр “Нова Генерація”, м. Херсон розповіла у своїй Facebook-сторінці такий кейс:

Сьогодні отримала цікавий досвід як ведуча гри, коли могла розділити радість з учасниками гри від їх перемоги. Отже, 5 гравців(4 жінки, 1 чоловік) гри “Світ громад” сьогодні в Чаплинці виконали сценарій “Самодостатні люди”, маючи ще два раунди попереду!

За дві години гри в громаді було побудовано 6 комунальних об’єктів, які дозволили підвищити привабливість громади на декілька важливих пунктів. Злагоджена робота членів громади також вплинула на успішне виконання сценарію, адже всім хотілось купити приватну власність і шось заробляти, а доводилось підвищувати показники щастя, здоров’я і всі компетенції до трьох балів.

Гарна робота мера Олеся Чавурская, якого залишили майже на всі раунди гри, також допомагала наближатись до перемоги. Рівень довіри та кооперації був високим – підприємець Алена Ращупкина пожертвувала гроші громаді, коли тій не вистачало розрахуватись за будівництво комунального об’єкту з бюджету громади. По завершенню гри було навіть прийнято рішення подарувати (заплатити за це з бюджету) членам громади – пенсіонерці бізнес а безробітній Luba Ivashchenko ділянку, про яку вона мріяла з першого раунду.

До речі, перший раз спрацювала життєва обставина і переселенець, який чотири раунди поспіль утримувався віж придбання приватної власності, у п’ятому раунді отримав у спадок АЗС (один з найдорожчих приватних об”єктів). І взагалі, всю гру, в потрібний час з’являлись додаткові обставини, які оберігали громаду від “непідйомних” штрафів або просували громаду до перемоги. Містика) А поки три з п’яти гравців танцюють і співають разом з Вакарчуком на концерті в Херсоні, ведуча терпляче чекатиме на їх коментарі 😉

Гра була проведена в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). ГО “Громадський центр “Нова генерація” є регіональним партнером Програма DOBRE в Херсонській області #Cвітгромад #Новагенерація #ПрограмаDOBRE

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.