#EdPlayHub

«#СвітГромадУкожнуГромаду: Зробимо громадянську освіту доступною!» – стратегічна ініціатива, яка має на меті забезпечити кожну громаду доступом до сучасних освітніх інструментів, які формують успішних, здорових, щасливих людей. 

Тільки успішні, здорові та щасливі громадяни можуть ефективно працювати на громаду: наповнювати місцевий бюджет, бути добрими сусідами, працівниками, інвесторами. 

Кожен, хто хоче творити зміни у громаді, має отримати практичні інструменти прокачки своїх громадянських навичок: 

  • Вміти аргументовано переконувати інших 
  • Вміти домовлятися і шукати консенсус
  • Вміти знаходити рішення для складних завдань 
  • Розуміти взаємозв’язок власних інтересів і дій з спільним благом 
  • Знати інструменти побудови конструктивних стосунків у спільноті 
  • Розуміти природу грошей, вміти їх заробляти, бачити можливості для розвитку, щоб мати автономію у своїх діях і рішеннях 

Ми переконані, що такі інструменти як гра-тренінг “Світ Громад” мають бути доступними кожному, але не безкоштовними. Хтось завжди за таку можливість платить – меценати, грантодавці, благодійники. Ви можете зробити свій внесок у формування середовища компетентних громадян і стати частиною цього проекту.

Наша найближча ціль – у 1000 обєднаних територіальних громад (ОТГ) до кінця 2020 року має бути доступ до гри-тренінгу “Світ Громад” та інших ігрових освітніх інструментів, які формують компетентних громадян!

Станьте спонсором проекту

Оберіть організацію на власний розсуд і придбайте для неї гру-тренінг «Світ Громад». Команда «Світу громад» попіклується про доставку гри, інструктаж щодо її використання та пожиттєву підтримку 


Станьте амбасадором ініціативи

Поширте інформацію у своїй громаді про цю ініціативу. Потрібні матеріали про рішення від Світу громад?
Зверніться в наш офіс і ми подбаємо про безкоштовну їх доставку. 


Відгуки про гру

З появою гри «Світ громад» наприкінці 2016 року Український фонд соціальних інвестицій почав використовувати її як один з інструментів розвитку партнерських громад. На нашу думку гра є майже універсальним інструментом і має низку переваг.
По-перше, це інноваційний інструмент і тому завжди цікавий людям, які беруть участь у організованих нами заходах: старшокласникам, молоді, працівникам закладів освіти та культури, представниками органів влади та самоврядування тощо.
По-друге, ця гра має інтеграційну функцію і допомагає у неформальних обставинах налагодити контакти між дуже різними людьми, вчить знаходити спільну мову, кооперуватися.
По-третє, гра має пізнавальну функцію. Ігровий процес є для учасників не просто цікаво проведеним часом, але й можливість пізнати механізми функціонування громад та місцевого бюджету, потренуватись у стратегічному мисленні.

Катерина Дергачова
Консультант з розвитку потенціалу, навчання
та зв’язків з громадськістю УФСІ

На базі хабу є гурток ораторського мистецтва, де діти опановують основи дисципліни та записують свої передачі для радіо. Зараз ми граємо у настільну гру “Світ громад”. Ця гра вчить молодь комунікувати між собою, розвиває лідерські якості, а також навчає правильно і чесно жити. Ми вчимо нашу молодь з раннього віку брати участь у формуванні спільної скарбниці і прикладати зусилля для розвитку громади. Тоді громада буде не лише щасливою, але і трошки заможною

Анастасія Карпенкова
Працівниця хабу Платформа, Веселівська ОТГ

Як найкраще розказати дітям про громадянську освіту, визначити прихованих лідерів, згуртувати?
Зіграти з ними в гру. Та не просто гру, а неймовірно корисну, яка розвиває в різних напрямках. На обласній літній Школі лідерів органів самоврядування дітей та учнівської молоді «Досліджуй. Змінюй. Надихай.» я провела соціальний стимулятор – гру «Світ громад» із лідерами Київської області. Дітей дуже зацікавила гра, вони грали в неї із захватом та бажанням перемогти. Вони сміялись, роздумували, приймали рішення, допомагали один одному. Маю велику надію на те, що ми ще не один раз зіграємо.

Діана Прідьма
Голова Молодіжної ради Бучанської об’єднаної територіальної громади

Світ громад” – це класний спосіб підсилити власну громадянську освіту і громадянську участь, а також організовувати взаємодію людей та знайти шляхи вирішення багатьох соціальних проблем

Вікторія Талашкевич 
членкиня команди Team Europe Кропивницький

Не побоюсь цього якщо скажу, що ця гра заслуговує того щоб бути в кожній державній установі, кожній ГО, кожній школі та взагалі в кожному освітньому закладі. Базові принципи та концепція гри допомагає, окрім того щоб просто зрозуміти яким чином функціонує та чи інша громада, змоделювати та вирішити багато проблемних питань. Одразу видно що розробники вклали занадто багато часу, сил та душі в цю гру. Ніколи ще особисто для мене здобуття такого потужного досвіду з комунікації та корисних знань не було настільки цікавим, приємним та легким. Хочу просто подякувати розробникам цього шедевру за це чудове та необхідне творіння для суспільства.

Олександр Тесленко,
координатор програми “Державотворець”, м.Суми