Фонд громади: практичне застосування ігрової механіки для добрих справ

В новому релізі гри Світ Громад: Coopetition з’явився новий об’єкт – Фонд громади.

Фонд громади — неурядова благодійна структура, призначення якої полягає в підвищенні якості життя громад, на території яких поширюється їхня діяльність. Фонд громади визначає потреби місцевої громади, заохочує благодійні пожертви і накопичує кошти, з яких надають гранти на впровадження ініціатив з вирішення соціально важливих місцевих проблем.
Перший фонд громади був заснований Фредиріком Гофом у Клівленді, США в 1914 році, котрий функціонує під назвою Фонд Клівленду. Перший Фонд громади Канади з’явився у 1921 році. Починаючи з 1980-х років фонди громад були створені майже у кожній країні світу.

Основними ознаками фонду:

  • Чітко визначена територія діяльності;
  • Самоврядність на основі представництва;
  • Місцеві джерела підтримки;
  • Розвиток благодійності в громаді;
  • Перерозподіл фінансових ресурсів.

Функція цього інструменту грі у тому, щоб залучати під час фази індивідуальної активності кошти гравців на різноманітні потреби громади:

  • утримання муніципальних об’єктів, коли в місцевому бюджеті не вистачає коштів;
  • допомогу гравцям у відкритті власної справи;
  • допомога гравцям, які потрапили у скруту;
  • та інших потреб, які гравці покладуть на цей Фонд

Таким чином, наявність такого об’єкту привчає гравців у реальному житті до системної та цивілізованої благодійності.

  • Якщо Ваш організаця не імітує, а дійсно виконує функцію Фонду громади і користується авторитетом, що дозволяє легко мобілізувати потрібні ресурси;
  • Якщо Ви вважаєте, що такий інструмент як Гра Світ Громад має обовязково бути в Вашій громаді, щоб допомагати вирішувати місцеві проблеми, підвищувати рівень компетенцій громадян, формувати культуру філантропії
    Організуйте кампанію з збору коштів на купівлю гри Світ Громад: coopetition та ваучера на навчання в онлайн-програмі «Майстер гри Світ Громад. Рівень 2».

ТзОВ Світ громад – виробник гри Світ Громад: Coopetition, на жаль чи на щастя не є благодійним фондом і не може займатися благодійною діяльністю і поширювати гру безкоштовно. Але ми зацікавлені у тому, щоб у кожній громаді  – у школі, у бібліотеці, у церкві, у клубі чи в іншому громадському місці, був хоча б примірник гри Світ громад та людина, яка компетентно може застосувати цей інструмент за призначенням.


ХОЧЕМО ДОПОМОГТИ ІНШИМ

Крім того, якщо Ваша організація, яка позиціонує себе як Фонд громади, готова також залучати кошти на купівлю гри для людини, організації чи спільноти – залиште свої дані, щоб ми змогли Вас звести з тими, хто потребує Вашої допомоги в справі залучення ресурсів на цю добру справу!

Список фондів громад відкритих до кооперації


ПОТРЕБУЄМО ДОПОМОГИ

Для тих, хто хотів би отримати гру Світ Громад і навчання, і кому потрібна допомога зі збором коштів, залиште свої дані, щоб ми змогли Вас звести з тими, хто допоможе зібрати кошти.

Хочуть гру Світ Громад


 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.