Чому гра-тренінг “Молодіжна рада” має бути в кожному молодіжному центрі?

«Найбільшою небезпекою для свободи є пасивність народу», – така фраза належить Георгу Брандесу, датському літературознавцю. В Україні ж про неактивність, зазвичай, говорять у контексті молоді. І якщо ваше око вже також сіпається від словосполучення «пасивна молодь», або ви теж нерідко його вживаєте, ця стаття для вас.

У чому проблема? Слова «молодь» і «пасивна» апріорі не можуть стояти поруч. Просто варто збагнути, що активна молодь там, де сфера її інтересів. І якщо хочеться бачити її залученою й умотивованою щось робити, треба вміти змістити фокус її зацікавлень у бажаний бік. Саме тому ми стверджуємо, що кожному Молодіжному Центру необхідна гра Молодіжна рада, в основі якої лежить гра «Світ Громад». І нижче пояснимо, чому.

По-перше, що таке молодіжний центр?

Відносно нове явище, молодіжні центри, набуває популярності завдяки своїм перевагам. У цьому місці для молоді відкриваються можливості разом попрацювати над ідеями проектів, послухати лекції, пройти курси, зробити або відвідати виставку й таке інше. А ще, в описі більшості відомих нам молодіжних центрів зазначається можливість грати в ігри – як невід’ємна частина нетворкінгу. То чому ж, на нашу думку, серед ігор, що має молодіжний центр, обов’язково варто знайти місце для Молодіжної ради?

  • Залучення нових членів (із Молодіжною радою одразу видно, що молодіжний центр впевнено тримається на хвилі життя – його активності реально відповідають вимогам часу і схоже, що він не планує розпадатися найближчим часом. Молодіжна рада – це точно про састейнбл підхід – якісний і гнучкий інструмент, який не має шансів застаріти найближчим часом.
  • Може нові люди до Вас не долучаються, бо думають, що ваш молодіжний центр то якась секта або дуже закрита тусівка обраних? Щоб не бути в молодіжному центрі одночасно й головою, і заступником, й івент-менеджером, і секретарем – інтегруйте нових членів демократично, відкрито й весело.
  • Настільна гра? От якби онлайн..! Насправді, дослідження потреб покоління Z показує, що оф-лайн спілкування – це реальна цінність (жодних незручних пауз в розмові й відволікань на телеграм, бо люди підсвідомо кайфують від комфорту й безпеки кілька годин жити в середовищі визначених правил і механізмів взаємодії).
  • Молодіжна рада – це ще й тест на виявлення ресурсності людей: лідерського потенціалу, здатності до роботи в команді, здатності генерувати й впроваджувати ідеї. Така собі коробка швидкої допомоги для HR-а молодіжного центру. Виявили хто може бути цікавим гравцем у команді? Час мобілізуватися для спільних проектів.
  • Молодіжна рада – це не тільки про коробку. Це, перш за все, про професійний та особистісний розвиток активістів молодіжних центрів. Такий собі профорієнтаційний маяк в морі життя. Це двері в середовище людей, які жадібно досліджують світ, у якому живуть і діляться досвідом і спостереженнями. За одним столом можуть сидіти представники різних професій, інтересів – і чиїсь вчасно й влучно сказані слова можуть допомогти молоді визначитися з майбутньою професією.
  • Як Молодіжна рада може допомогти впоратись із “пасивністю”? Виявляється, люди не роблять жодних активних дій, допоки не розуміють правил існування середовища. Дайте змогу просимулювати спрощену реальність під час гри й прояснити, як все працює насправді в житті.
  • Хочете мати джерело стабільного доходу на покриття його базових потреб молодіжного центру? У вас буде можливість проявити всю гнучкість мозку, щоб поширювати цінності й культуру творців Молодіжної ради назовні молодіжного центру й отримувати кошти.
  • На ваші заходи приходить мало людей? Може це просто не ті заходи? Молодіжна рада – це спосіб поспілкуватися, дослідити чого насправді хоче молодь вашого міста і якими проблемами вона живе.

Аргументи на користь “Молодіжної ради” в молодіжних центрах на цьому не закінчуються, бо ви точно знайдете й унікальні, ті, що підходять саме для знайомого вам молодіжного центру, причини використовувати цю гру для залучення цікавих ресурсних людей.

Молодь активна там, де їй цікаво. А їй цікаво там, де відбувається щось активне й сповнене для неї сенсу. А якщо, сидячи за столом, вдасться поєднати кілька справ одночасно (відпочити, покреативити, подумати над проблемами спільноти, знайти нові знайомства, випробувати себе й не вмикати смартфон 3 години поспіль) – гравці будуть щасливі. Бо зараз чи не кожен мріє встигати все й усюди. І молодіжні центри можуть дати таку можливість.

Коротко про гру:
https://cutt.ly/frnXv4y
Дивіться також відео про гру “Молодіжна рада”:
https://cutt.ly/ornCyef

Слідкуйте за новинами Блогу та статтями про Молодіжну Раду, аби дізнаватися більше про нашу нову розробку.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.