10 запитань до майбутнього лідера

Кожен бізнес, неважливо, якого розміру зацікавлений в пошуку хорошого лідера. Лідерство – це досягнення поставлених цілей через людей. Комусь треба показувати, в яку сторону йти, щоб всі досягли пункту призначення. 

Але ж як можна виділити лідера в команді? Пропонуємо Вам 10 питань, які допоможуть Вам визначити справжнього лідера. 

1.Чи ця людина достатньо кваліфікована? 

Бути кваліфікованим зовсім не означає, що людина повинна мати певний академічний рівень знань чи досвід. Звісно, це важливий показник, але ще більше важливо, як людина будує стосунки з іншими. Обов’язковою умовою є довіра команди до лідера та повага до прийнятих рішень. 

2.Ця людина є частиною “Ми” чи “Я”? 

Лідер повинен розуміти, що не просто веде одну людину. Лідер веде за собою команду людей, і лідер, є частиною цієї ж команди. Група повинна працювати як команда шляхом добровільної співпраці, а не “з під палки”. Це означає, що лідера не розглядають, як аутсайдера. 

3.Як ця людина справляється з невдачею? 

Визнавати невдачу не легко нікому. Однак невдача є частиною життя, і керівник повинен знати, як це використати, щоб зробити цей досвід корисним. 

 Лідер повинен визнати проблему частиною “ми”, щоб зрозуміти її як команду і уникати цю проблему в майбутньому. Цей метод дає можливість людям генерувати рішення спільно, вчитися на помилках та долати їх. 

4.Чи ця людина є мотиватором? 

Мотивація починається з пошуку та розробки кращої версії себе. Це важливо для того, щоб допомогти іншим оптимізувати свої навички. Якщо лідер досягне повного потенціалу, він також зможе допомогти групі досягти повного потенціалу. Лідеру необхідно побачити, яка роль найкраще підходить кожному члену команди, а потім направити свої здібності на цю роль. 

5.Чи підтримує ця людина відкрите спілкування? 

Цю концепцію підтримують дуже багато компаній, але не всі її дотримуються. Відповідальна особа повинна створити захоплюючу атмосферу, в якій кожен член команди відчуває себе в безпеці та заохочується ділитися своїми ідеями та проблемами. Люди повинні відчувати турботу та цінування, щоб допомогти їм розвиватися на робочому місці. 

6.Чи справді ця людина віддана? 

Люди, які отримують велику відповідальність, часто діють так, ніби вони сфокусовані на завданні, незважаючи на це поверхнево, але відданість – це якість, яка є основою хорошого лідера. Ця риса вимагає знати вашу команду, цілі, які встановлюються, які стратегії використовувати та як добре працювати разом. Відданість оцінюється тим, наскільки ефективною та пов’язаною є команда. 

7. Чи може ця людина будувати мораль?

Підтримка продуктивного середовища та утримання всіх “на одній сторінці” є складним завданням. Ось чому мотивація життєво важлива. Відновлюючи цілі компанії та проекту, визнаючи достоїнства та загалом прищеплюючи позитивну енергію, ваше робоче середовище стане здоровим та щасливим місцем. Якщо позитивне ставлення збережене, люди не будуть проти працювати понаднормово, якщо є необхідність вчасно виконувати завдання. 

8. Чи може ця людина працювати під тиском?

Деякі дні все може йти не за планом. Якщо мати справу з обставинами, які не знаходяться під вашим контролем, і коли рівень стресу високий, будь-хто може панікувати або стати неефективним.   

Незалежно від того, наскільки напружена ситуація, справжній лідер повинен бути спокійним, залишатися впевненим у собі і бути впевненим, що команда відчуває себе в безпеці та натхненні, щоб продовжувати рухатися вперед. Бути прикладом спокою може бути ключовим елементом для гасіння пожеж. 

9. Чи творча ця людина?

Реалізація та виконання правил – це те, що більшість людей робить. Але якщо запропонувати свіжу перспективу можна змінити весь енергетичний потік колективу, даючи нові ідеї та заохочуючи кращу роботу від вашої команди.  

Деякі рішення можуть вимагати відхилення від встановленого курсу, саме тому гнучкість і креативність можуть допомогти забезпечити успіх. 

10.Чи є ця людина стійкою? 

В умовах невпевненості, відпустити чи відмовитися – це найпростіший вихід. З цієї причини лідер повинен бути наполегливим, працьовитим та рішучим у досягненні встановленої мети. 

Як не помилитися з вибором? 

Найкраще людину можна побачити в нестандартних ситуаціях. Як варіант, зіграйте гру “Світ Громад”. Ви отримаєте відповідь на всі 10 запитань, і навіть більше. Впевненні, що ваша команда Вас здивує, і можливо, ви знайдете той “необроблений діамант” зовсім не там, де очікували. 

Загалом, лідерство – це вимоглива роль, і лише декілька готові та компетентні, щоб прийняти її. Щоб бути лідером, потрібно багато, але визнання деяких ключових характеристик допоможе вам знайти найкраще з найкращих, коли справа стосується визначення лідера для вашої команди. 

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.